Leefgroepen

Ontdek onze klasjes en leefgroepen

Jip en Jannekes

Onze klaskleur is ZWART - WIT en straalt dus veel rust uit. In ons klasje valt er steeds veel te beleven: dansen, zingen, knutselen, spelen, ... We leren ook om enkele dingen zelfstandig te doen, zo leren we alleen ons handjes wassen, alleen naar het toilet gaan, opruimen, onze tandjes poetsen, ... en nog zo veel meer. Ook dit schooljaar wordt leerrijk en leuk!

De Roosjes

In dit klasje zitten de leerlingen die hun eerste stappen in het lager onderwijs zetten. Ieder roosje heeft in de klas zijn eigen plekje om uit te bloeien tot een prachtige bloem, maar er worden in deze klas ook verschillende momenten aangeboden om samen een prachtig boeket te vormen! De doorntjes die je soms ziet staan op hun steeltje, worden snel vergeten bij het bewonderen van hun prachtige bloem.

De Blubjes

Waar denk je aan als je in een blauwe klas komt? Aan water en lucht. De twee belangrijkste dingen om te leven! En als je leeft dan leer je dingen, niet alleen omdat het moet, maar ook omdat je nieuwsgierig bent. Jullie willen weten hoe de wereld in elkaar zit. Hoe voel je je als je de kleur blauw ziet? Als een visje in het water, maar dat visje is niet altijd blij of boos, maar iedere dag op ieder moment kan het zich anders voelen en DAT? Dat MAG! Je leert door SAMEN te DOEN!

De Vlinders

Welkom in de vlinderklas, hier fladderen we rond in een paarse omgeving. Binnen deze klasmuren kunnen we elkaar vertrouwen. We leren om op een respectvolle manier te communiceren met anderen. We verkennen onze gevoelens en leren deze te controleren. We houden eveneens rekening met elkaar, zodat we net als in de natuur in harmonie leven met elkaar.

De Hartjes

Welkom in de Hartjesklas.

De Bloempjes

Waar denk je aan als je in een appelblauwzeegroene klas komt? Deze kleur zorgt voor een lichte sfeer waarin je jezelf mag zijn. Hier kan je op jouw tempo lezen, rekenen, ervaren, ontdekken,… Samen vormen we een kleurrijke groep zoals de bloemen een bloemenveld. Hoe voel je je als je de kleur appelblauwzeegroen ziet? Zo vrij en toch geborgen tussen leeftijdsgenootjes met wie we elke dag samen leren.

Zonnekids

Een gele klas voor grote jongens en meisjes. Er is hier plaats voor humor maar ook serieus werken... Elk zonnetje werkt hier op eigen niveau en tempo, elke zonnetje schijnt hier zoals het schijnen wil. Een klasje waar we heerlijk tot rust komen, super hard werken en lekker onszelf kunnen zijn. Welkom!

Globes

Hey globetrotters, welkom in onze blauwe klas. In onze veerboot varen we de wereld rond, door de woeste zee. We speuren naar oplossingen om ijsbergen en lastige klippen te omzeilen. We werken elke dag hard om de schatten die diep op de bodem liggen naar boven te halen en er heel creatief mee om te gaan.

Schelpen

Welkom in de Schelpenklas. Wij proberen de alledaagse situaties om te zetten in schrijfopdrachten, rekenvraagstukken en kunstwerken. Wij schuwen niet om even onze handen uit de mouwen te steken. Zo doen we af en toe een tuinproject of voeren we een timmeropdracht uit . We proberen de wereld al doende te ontdekken door bij elk thema een uitstap(je) te organiseren. De keuken proberen we ook te ontdekken door zeker elke maand een maaltijd te koken.

Schildpadden

De Schildpadden zijn één van de oudere leerklassen. We combineren het leren met functionele activiteiten. Zo is er een goede afwisseling tussen de oefeningen op papier en het echt uitoefenen in de praktijk.

Kikkers

Welkom in de groene kikkerklas! Geen enkele kikker is gelijk, en dat is maar goed ook. Dat maakt het juist boeiend en verrassend om samen te werken, samen te spelen, samen te leren. Respect hebben voor elkaar en elkaar ruimte geven zijn daarbij erg belangrijk. Zo leren we dagelijks met en van elkaar. Ieder met zijn talent en inbreng.

Beren

Welkom in de berenklas, de bruine klas! Een plaats waar je jezelf kunt zijn. Waar we leren luisteren naar elkaar en leren om elkaar een hart onder de riem te steken. We werken vaak rond gevoelens, want soms vindt de juf het fijn om elkaar op tijd en stond een berenknuffel te geven. Hier bewijzen we ook dat we flink zelfstandig kunnen werken. We leren verantwoordelijk te zijn voor onszelf om later als een volwaardig individu door het leven te gaan!
Heb je vragen of wil je een persoonlijk gesprek?

Contacteer ons via e-mail of telefonisch en dan maken we zo snel mogelijk een afspraak. Wij helpen u graag verder!