Meer informatie over De Veerboot

Over De Veerboot

Beste bezoeker,

Welkom op de website van Buitengewone Basisschool "De Veerboot". Wij bevinden ons in de Pontstraat 45 te Astene en organiseren onderwijs voor kinderen met matige tot ernstige mentale beperkingen (TYPE 2), kinderen met gedrags- en of emotionele stoornissen (TYPE 3) en kinderen met autisme. Aan boord van dit schip is elk kind buitengewoon uniek en krijgt elke leerling een individuele sociaal-emotionele begeleiding, naast onderwijs op maat. Verder creëren we een veilige omgeving, waarin uw kind zich optimaal kan ontwikkelen. Via onderstaande pictogrammen kan u de school beter leren kennen (types, leefgroepen, team,...), de samenwerking met ons internaat verkennen, ... Wij wensen u een leuke verkenningstocht!

U kan ons steeds contacteren voor een vrijblijvend gesprek of een eerste verkenning van de school via het nummer 09/386.03.58.

Wij hebben 3 doelgroepen/types

Kinderen met type 9-attest (autisme - ASS)
Binnen de Veerboot bieden wij aangepast kleuter- en lager onderwijs aan kinderen met ASS. Autisme wordt gekenmerkt door een andere informatie- verwerking van de hersenen. Kinderen met autisme ervaren de wereld op een andere manier. Hierdoor kunnen moeilijkheden ontstaan op het vlak van communicatie en sociale interactie. Vanuit onder andere een weldoordachte infrastructuur en het bieden van voorspelbaarheid in tijd en ruimte brengen we rust in een vaak chaotische wereld. Zo zorgen we voor een op maat gemaakt leer-en leefprogramma voor elke leerling.
Kinderen met type 2-attest
Onderwijs voor kinderen met een matig tot ernstige mentale beperking BuBaO ‘De Veerboot’ geeft aangepast kleuter- en lager onderwijs voor kinderen met een matig tot ernstige mentale beperking. Onze missie: kinderen helpen hun eigen weg te vinden in het leven en in de samenleving van vandaag en morgen. Speciale aandacht voor: zelfredzaamheid, zelfontplooiing en differentiatie
Kinderen met type 3-attest
Onderwijs voor kinderen met gedrags- en-of emotionele problemen Kinderen met gedragsproblemen zien we vaak terugvallen op opstandig, impulsief, zelfbepalend, soms zelfs agressief en/ of vernielzuchtig gedrag. Emotionele problemen uiten zich dan weer in angsten, depressieve gevoelens, zich verworpen voelen, psychosomatische klachten, hechtingsmoeilijkheden, moeilijk contact leggen, ... Door kinderen steeds nieuwe kansen te bieden en sterk in te zetten op sociale vaardigheden, bieden we de kinderen een plaats aan binnen de school, om zo later ook een plaats in de maatschappij te kunnen vinden.

Algemene informatie

Download het schoolregelement

Klik hier voor ons schoolreglement van het schooljaar 2019 - 2020. Zo bent u steeds op de hoogte over het reilen en zeilen binnen onze school !

Praktische informatie over De Veerboot

Dit is onze praktische brochure voor het schooljaar 2019 - 2020. We hopen met deze brochure een antwoord te kunnen geven op de vele vragen die bij jullie en je kind(eren) leven. Mocht u toch nog met vragen blijven zitten, aarzel dan niet om deze te stellen.

DOWNLOAD HIER

Kalender: Vrije dagen en activiteiten

Hier kan je de vrije dagen van het schooljaar 2019 - 2020 vinden. Wijzigingen zijn altijd mogelijk en wij zullen jullie hier steeds tijdig van op de hoogte brengen.

DOWNLOAD HIER

Een blik op de klas

Samen met onze leerlingen hebben we dit filmpje gemaakt waarin wij onze klas met nieuw meubilair voorstellen. Op deze manier bevorderen we een ergonomische manier van werken. Hopelijk zijn jullie even enthousiast als onze leerlingen!

Heb je vragen of wil je een persoonlijk gesprek?

Contacteer ons via e-mail of telefonisch en dan maken we zo snel mogelijk een afspraak. Wij helpen u graag verder!